Bestill her
Uthvilt kvinne som sitter i en seng med kaffekopp i hånden.

Tipsene som gir deg bedre søvn

Av: Biovita / Publisert: September 10, 2020

Er du en som bekymrer deg for alt mellom himmel og jord i det øyeblikket hodet treffer puta? Sliter du med å sovne? Fortvil ikke- det finnes mange gode råd mot søvnproblemer.

Det er lettere sagt enn gjort å tenke på noe annet når du skal sove. Litt lesestoff på sengekanten vil vri fokuset over på noe annet, og samtidig stimulere hjernen så du blir søvnig. Problemer og bekymringer bør du prøve å løse på dagtid. Det du ikke rekker å få gjort kan du ta dagen etter- med god samvittighet.

Prøv Sov-Godt gratis i 60 dager her!

Hva kan du gjøre for å sove bedre?

Heldigvis finnes det flere ting du kan gjøre for å oppnå bedre søvn. For det første er det viktig å huske at kroppen og hjernen liker rutiner. Derfor er det lurt å både stå opp og legge seg til samme tid hver dag. Det har ofte en positiv effekt for de som sliter med søvn. Er du tilhenger av ettermiddagsluren? Da bør du unngå å sove på dagtid, slik at du er trøtt og klar for sengen om kvelden. Mer fysisk aktivitet kan også være lurt, men pass på at du ikke legger deg i hardtrening rett før leggetid.

Unngå koffein, alkohol og for mye skjermtid på kvelden

Du bør heller ikke være for sulten eller mett når når du legger deg. Det kan være lurt å unngå koffeinrik drikke etter klokken 17.00, og huske på at alkohol påvirker søvn negativt. Selv om du gjerne sovner etter et par glass vin, vil ikke denne søvnen være av høy kvalitet – og mange våkner trøtte og slitne etter en kveld med litt for mye alkohol. Reduser skjermtid rett før du legger deg, og pass på at det er mørkt og behagelig på soverommet. Da vil kroppen få et godt påfyll melatonin- hormonet som regulerer søvnrytmen vår.

Gode tips til bedre søvn.

  • Få en god døgnrytme, gå til sengs og stå opp til samme tid 7 dager i uken
  • Er du en person som stadig tar deg en høneblund? Ikke sov mer enn 20 minutter
  • Unngå koffeininnholdig drikke, samt alkohol på kveldstid
  • Hold deg i aktivitet og tren jevnlig, men ikke rett før leggetid
  • Planlegg måltidene dine slik at du hverken legger deg stappmett eller sulten
  • Hold deg unna mobilskjermen, PC-skjerm og fjernsynet rett før leggetid. Legg deg heller på senga og ta opp en god bok med behagelig leselys
  • Sørg for at soverommet ditt er mørkt, stille og svalt
  • Velg et naturlig alternativ som ikke er avhengighetsskapende

Les også
Får du ikke sove? Her er løsningen

Ja takk! Jeg vil gjerne
prøve Sov-Godt
i 60 dager!

Postbil ikon Trygg og rask levering (3-5 virkedager) til hele Norge, levert direkte til din postkasse via Bring.

Ja takk, jeg bestiller 60 dager prøve med Sov-Godt med -50% rabatt til kun 199kr og blir med denne bestillingen abonnement uten bindingstid. Gratis frakt. Videre leveranser sendes hver 4mnd og koster kun 796,- ink. frakt (kun 199,- i mnd.). Juster eller avbryt når som helst ved å kontakte vår kundeservice.

Personvernregler