Bestill her
Uthvilt kvinne ligger i seng og smiler

Ja, du blir faktisk mindre attraktiv av lite søvn

Av: Biovita / Publisert: November 3, 2020

Skjønnhetssøvnen er ikke lenger en myte

Å få nok søvn kan være utfordrende i perioder: Søvnmangel kan skyldes stress på jobben, småbarn som kommer inn om natten, en partner som snorker, blendingsgardiner som ikke virker optimalt eller en hodepute som har blitt formløs. Som om ikke dette var nok, så viser det seg at det ikke bare er humøret, konsentrasjonen, produktiviteten vår som påvirkes av dårlig søvn – men også utseendet vårt!

Få skjønnhetssøvnen du fortjener med Sov-Godt

Studie om hudens skjønnhetssøvn

Huden er vårt største organ, og den er også mest utsatt for daglig slitasje fra sola, forurensning og vær og vind. Når vi sover repareres huden og vi får den til å gløde igjen.

Så når vi føler oss slitne og litt “dratt” i ansiktet, kan det rett og slett bare være huden som ikke har fått nok tid til å fornye seg.

Da Estée Lauder ville undersøke hvordan søvn påvirket kvinners hud, kontaktet de University Hosptials Case Medicals Center, som i en studie involverte 60 kvinner i alderen 30-49 år. Halvparten av deltakerne slet med for lite søvn.

Studien hadde noen interessante funn: Kvinner som ikke får nok søvn er mer utsatt for rynker, de trenger lengre tid på å reparere huden, og forskerne konkluderte med at de i snitt opplevde dobbelt så mye indre aldring (som fine linjer, ujevn pigmentering og redusert elastitet), enn kvinner med nok søvn. Så dersom du vil fremstå som attraktiv og frisk – er altså det beste skjønnhetstipset en god natts søvn!

Oppnå bedre søvn med Sov-Godt melatonin

Visste du at hudens fornyelsesprosess er mest effektiv mellom midnatt og kl.04 om morgenen?

Hvor lang er en skjønnhetssøvn?

Unge voksne mellom 18-64 år trenger 7-9 timer søvn hver natt, ifølge forskere. Det anbefales ikke mindre enn seks og ikke mer enn elleve timer. Du bør også unngå å sove lenger i helgene, om du har fått lite søvn gjennom uken. For å få mer ut av skjønnhetssøvnen bør man sove på omtrent samme tidspunkt hver natt og sove på et mørkt og kjølig rom.

Klarer man å få til en god natts søvn vil søvnen ha en helbredende, forebyggende og gjenoppbyggende virkning på mange områder, i følge forskere.


* kilder
https://www.elcompanies.com/en/news-and-media/newsroom/press-releases/2013/7-23-2013
https://www.uu.se/nyheter-press/nyheter/artikel/?id=4968&typ=artikel&lang=sv

Skjønnhetssøvnen er helbredende

Når vi sover er det flere ting som skjer med kroppen vår, og kanskje den mest åpenbare av dem er at hjernen vår hvilt seg. Etter en lang dag med mange inntrykk trenger hjernen å hente seg inn igjen, sånn at den er klar til neste dag. Det er også andre prosesser som også settes i gang, og som sørger for at vi holder oss sunne og friske.

En god søvnrytme er også bedre for kroppen og hjernen vår:

  • Gjenoppbygging av kroppens biologiske vev
  • Styrker immunforsvaret
  • Fjerning av avfallsstoffer i hjernen
  • Bearbeidelse og håndtering av følelser og stress
  • Holder blodkarene i form
  • Regulerer appetitten
  • Bevaring av energi

Les også
Tipsene som gir bedre søvn

Ja takk! Jeg vil gjerne
prøve Sov-Godt
i 60 dager!

Postbil ikon Trygg og rask levering (3-5 virkedager) til hele Norge, levert direkte til din postkasse via Bring.

Ja takk, jeg bestiller 60 dager prøve med Sov-Godt med -50% rabatt til kun 199kr og blir med denne bestillingen abonnement uten bindingstid. Gratis frakt. Videre leveranser sendes hver 4mnd og koster kun 796,- ink. frakt (kun 199,- i mnd.). Juster eller avbryt når som helst ved å kontakte vår kundeservice.

Personvernregler